Un medic din Bucureşti a obţinut un sprijin nerambursabil de 91.000 de euro. Călin Ciubotaru a apelat la fonduri UE în vederea achiziţiei de echipamente pentru cabinetul său oftalmologic, printre care şi un microscop chirurgical. Mai citeşte şi:
adevarul.it - De ce creşte numărul patronilor români în Italia?
Mobilă cu bani de la UE
Tehnică dentară cu finanţare europeană
Experţii în fonduri răspund cititorilor - 13 iunie
Cursul, piedică în calea finanţării UE
Proiecte integrate pentru satul tau
Sprijin european pentru micii fermieri
Recreeaza-te la tara cu bani europeni!
Întreprinzătorul din Bucureşti a pornit la drum, împreună cu soţia lui, în 2002 când au deschis un cabinet de medicină primară. Cătălin Ciubotaru este specializat în medicină de familie, iar soţia sa este medic oftalmolog. „Dacă la început erau doar doi angajaţi, acum avem 11 oameni, iar majoritatea sunt medici specialişti.
Pe o parte dintre ei i-am angajat atunci când am luat decizia accesării de fonduri europene“, povesteşte medicul. El mărturiseşte că a apelat la finanţare europeană pentru a cumpăra aparate de ultimă generaţie pentru cabinetul său. „M‑am gândit să profit de această oportunitate, iar în iunie 2008 am depus actele“, spune Ciubotaru. După un an, medicul a semnat contractul.
Echipamente pentru copii
El a obţinut o finanţare de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile a proiectului, adică 91.000 de euro. Contribuţia sa a fost de 30% din costurile eligibile, mai precis 39.000 de euro. Pe lângă aceste cheltuieli sunt incluse şi costurile care nu pot fi decontate din banii europeni, precum plata TVA. Astfel, contribuţia beneficiarului a crescut cu 27.800 de euro.
„Dacă aş include şi costurile care nu sunt eligibile, atunci aş putea spune că am pl