După Gică Popescu, alt fost internaţional al Universităţii Craiova, Rodion Cămătaru (foto), figurează în arhivele CNSAS cu dosar de colaborator al fostei Securităţi.
Conform gsp.ro, Rodion Cămătaru a fost recrutat oficial de Securitate în 1981, la 23 de ani, având numele de cod „Doru“. Potrivit dosarului de la CNSAS, care are 123 de pagini, lui Rodion Cămătaru i se atribuie note informative despre colegi şi antrenori, cum ar fi: Marcel Răducanu, Anghel Iordănescu, Ştefan Covaci, Valentin Stănescu, Radu Nunweiller, Mircea Lucescu, Aurică Beldeanu sau Ladislau Bölöni. „N-am dat şi n-am semnat nici o notă informativă. Sunt bazaconii fabricate de Securitate. Securiştii ne luau la fix, nu puteai să nu vorbeşti cu ei, să refuzi“, s-a apărat Cămătaru.
Stroe îi ştia pe securişti
Fost preşedinte al Universităţii în perioada Craiova Maxima, Corneliu Andrei Stroe, omul care a contribuit la marile performanţe ale echipei din Bănie, susţine că nu crede în povestea turnătorilor din fotbal. „Nu pot să dau relaţii precise şi nici să mă pronunţ în ceea ce priveşte cazurile Gică Popescu sau Rodion Cămătaru. În perioada '85-'87, eu am fost plecat la Scorniceşti, nu am fost în contact permanent cu cei de la Craiova. Nu cred că jucătorii Craiovei, Cămătaru, Gică Popescu sau alţii, au avut asemenea preocupări. Erau ocupaţi cu antrenamentele, cu meciurile, nu cu notele informative“, a spus Stroe. „Poate cei care aveau grijă de noi mai întrebau pe unul, pe altul câte ceva, de prin deplasări, dar nu ştiu cazuri concrete. Pe mine, de exemplu, nu m-a contactat nimeni niciodată, deşi îi cunoşteam foarte bine pe oamenii din aparatul Securităţii de stat. Au fost zvonuri, s-a spus că în deplasări, în străinătate, cu echipa Craiovei mergeau fel şi fel de securişti, de persoane dubioase. Vă asigur că nu a existat aşa ceva“, a mai precizat fostul preşedinte al Craiove