Astfel, GM ar putea semna cel putin un acord de principiu in aceasta saptamana cu RHJ International, in conditiile in care discutiile purtate cu compania canadiana Magna International, ofertantul favorit, se lovesc de o serie de obstacole.
RHJ International, companie cu sediul in Belgia, si-a imbunatatit oferta anterioara, iar GM „o analizeaza cu seriozitate", a declarat o persoana familiara cu desfasurarea procesului de vanzare, adaugand ca un acord de principiu ar putea fi semnat in decurs de cateva zile.
„Echipa de negociatori a General Motors ar dori sa vada daca se pot semna doua acorduri solide, clare din care sa aleaga", a declarat sursa citata mai sus. Conform acesteia, in noua oferta imbunatatita, RHJ International a acordat o atentie sporita problemei pierderilor de locuri de munca din Germania.
RHJ ofera credite punte in valoare de 1,5 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) care sa tina producatorul de automobile pe linia de plutire, in timp ce General Motors trece prin procedurile de faliment in Statele Unite.
Beijing Automotive Industry din China este de asemenea asteptata sa vina in scurt timp cu o oferta imbunatatita pentru Opel, care include si achizitia Vauxhall din Marea Britanie.
Compania a intrat insa in procesul de vanzare mai tarziu si nu a progresat la fel de mult ca RHJ si Magna.
Producatorul auto italian Fiat si-a exprimat la randul sau interesul cu privire la divizia europeana a GM, insa nu a inclus lichiditati in oferta sa.
Magna International, cu care General Motors a semnat un acord de principiu privitor la achizitionarea unui pachet de 55% din actiunile Opel in parteneriat cu banca rusa Sberbank in luna mai, ramane ofertantul favorit cu care GM ar putea incheia un acord final de vanzare.
Totusi, negocierile cu Magna s-au lovit de problema accesului la tehnologia globala a producatorului aut