Levantica se foloseste atat in medicina naturista cat si in arta culinara sau cea ornamentala. Mirosul deosebit si aspectul sau placut au inspirat multi scriitori si astfel a devenit laitmotivul literar al iubirii.
Planta cu flori albastre era folosita pe vremea romanilor la baile aromate, pentru efectul sau calmant si benefic asupra pielii. Uleiurile de levantica sunt folosite in sedintele de aromoterapie, pentru ca te scapa de stres si ajuta la revitalizarea organismului, informeaza about.com.
Uleiul este foarte concentrat si el se foloseste intotdeauna diluat in putina apa. Florile de levantica au proprietati antibacteriene si se folosesc drept sedative si pansamente antiseptice.
O gasim in solurile calde, pietroase si calcaroase. Iubeste lumina si este rezistenta la seceta.
Levantica creste sub forma de tufe inalte de 40 pana la 60 de cm, iar frunzele sunt liniare. Infloreste in lunile de vara, atunci cand este perioada propice pentru a se folosi la diverse aranjamente florale.
Mod de intrebuintare
Levantica s-a folosit in antichitate pentru mentinerea sanatatii mentale. Studiile specialistilor i-au descoperit insa mai multe intrebuintari ca planta medicinala.
Trateaza cu succes starile de anxietate, insomniile, depresiile si starile de neliniste prin baile aromate. Migrenele, dereglarile stomacale si caderea parului sunt tratate si ele cu succes prin tratamentele cu levantica.
Uleiul de corp in care s-au adaugat cateva picaturi de ulei de levantica va lasa pielea catifelata, placut mirositoare si efectele sunt de lunga durata.
Mai mult, levantica poate fi folosita cu succes in igiena orala, ca apa de gura, pentru ca poate fi preparata ca un ceai. Combinata cu mai multe uleiuri esentiale, levantica reduce caderea masiva a parului si-l intareste de la radacin