Studii recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5, B6, PP, regăsite în fasolea verde, împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. La o concluzie similară au ajuns şi specialiştii de la Secţia Medicală a Academiei Române. Astfel, cercetările au dovedit că 80% din persoanele care consumă fasole verde în mod regulat în tinereţe au un risc mic de a suferi de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, potasiu şi de fier.
Reţeta săptămânii
Frigărui cu fasole verde
Calorii: 120
Ingrediente: 500 g piept de pui tăiat felii, doi ştiuleţi de porumb, 200 g păstăi late de fasole, 4 fire de ceapă verde, 10 roşii. Pentru garnitură: salată verde.
Preparare: în capătul frigăruii puneţi o felie de carne, continuaţi cu o felie groasă de porumb, trei păstăi de fasole, un fir de ceapă, apoi, din nou porumb, iar la sfârşit puneţi tot o felie de carne de pasăre. În acest fel se prepară toate frigăruile, pe care le puneţi pe grătar şi le întoarceţi, ca să nu se ardă. Se servesc cu garnitură de salată verde.
Citiţi sâmbătă în „Adevărul Sănătate”
Dosar: Cum ticăie ceasul intern
Ce ne influenţează bioritmul
De ce unii funcţionează mai bine seara
5 trucuri să stai departe de medic în vacanţă
Noi tratamente pentru adenomul de prostată
Când copilul ajunge la vârsta lui „de ce“