Comuna Belciugatele, dotată cu 17 iazuri şi trei complexuri turistice, atrage în fiecare weekend mai mulţi turişti decât Delta Dunării. Dan Dinei şi Angela Iancu „s-au războit“ pe malurile iazurilor din comuna Belciugatele, unde au ridicat două complexuri turistice. Cum îşi împart ei 1.500 de clienţii pe weekend? Dan Dinei, un fost poliţist de circulaţie de 35 de ani, îşi bea cafeaua în fiecare luni dimineaţă pe pontonul din faţa restaurantului său. Se aşază la o masă şi strigă la cineva din bucătărie să-i aducă chiflele care au rămas de peste weekend.
Apoi, vrea să rămână singur pentru a-şi hrăni păsările: răţuştele olandeze, care taie flămânde apa, şi lebedele albe şi negre, mai nobile, care nu dau năvală ca celelalte păsări la micul dejun. Dinei soarbe cu poftă din cana de cafea şi aruncă mecanic bucăţile de pâine în apă. Priveşte în larg, la iazul său, limpede ca oglinda.
De la această baltă a pornit totul. În urmă cu şase ani, Dan Dinei, localnic al comunei Belciugatele (judeţul Călăraşi), a luat în concesiune un iaz din cele 17 aflate pe raza comunei. Balta, întinsă pe o suprafaţă de 40 de hectare, era bătută de ani de zile de pescari. Dinei s-a gândit că ar putea câştiga bani frumoşi dacă o curăţă de gunoaie şi o populează cu peşte.
De la un grătarla restaurant
Cu 3.000 de euro împrumutaţi de la prieteni şi cu alţi 3.000 de euro de la bancă, poliţistul a reuşit să populeze iazul cu peşte şi să ridice o cârciumă dotată cu două piese grele: un grătar şi un frigider de bere. A continuat să meargă la serviciu, la Poliţia Ilfov, însă numărul mare de muşterii care dădeau năvală în weekend la cârciuma sa l-a determinat să renunţe definitiv la fluier şi la caschetă.
Aşa încât, din 2004, Dinei s-a apucat de cârciumărit. Avea toate cunoştinţele necesare pentru a îmbrăţişa această meserie. El însuşi