Cuvintele au un sens. Unele, ce-i drept, pot avea mai multe intelesuri, dar oricum, atunci cand le folosim trebuie sa stim ce inseamna. M-a surprins cand l-am auzit pe domnul Stelian Tanase (in emisiunea din 19 iunie) spunand: "...a fost un sustinator al lui Basescu pana mai acatarii". Iata ce definitie gasim in "Dictionarul explicativ": acatarii adj. invar. (Pop. si fam.; de obicei la comparativ) 1. (Despre lucruri) Care poseda calitati corespunzatoare scopului sau destinatiei: bun, frumos, de seama. 2. (Despre oameni) De treaba, cumsecade, vrednic, cu calitati deosebite. Pe langa caracterul popular si familiar al cuvantului, el a fost folosit si impropriu, probabil in locul adverbului (tot popular) deunazi (nu de mult). Voia sa spuna: ...sustinator al lui Basescu pana nu de mult (deunazi).
Domnul primar Mazare, lasand deoparte vocabularul de mahala, se straduieste sa creeze cuvinte noi: "...cum il las eu pe Pogea sa faca bagabonteala asta?". De la verbul a vagabonda (nu bagabonda) exista substantivul vagabondare (actiunea de a vagabonda). Orice comentariu este de prisos.
Cuvintele au un sens. Unele, ce-i drept, pot avea mai multe intelesuri, dar oricum, atunci cand le folosim trebuie sa stim ce inseamna. M-a surprins cand l-am auzit pe domnul Stelian Tanase (in emisiunea din 19 iunie) spunand: "...a fost un sustinator al lui Basescu pana mai acatarii". Iata ce definitie gasim in "Dictionarul explicativ": acatarii adj. invar. (Pop. si fam.; de obicei la comparativ) 1. (Despre lucruri) Care poseda calitati corespunzatoare scopului sau destinatiei: bun, frumos, de seama. 2. (Despre oameni) De treaba, cumsecade, vrednic, cu calitati deosebite. Pe langa caracterul popular si familiar al cuvantului, el a fost folosit si impropriu, probabil in locul adverbului (tot popular) deunazi (nu de mult). Voia sa spuna: ...sustinator al lui Basescu pana nu de