De multe ori, contribuţia minimă a beneficiarului este de 10% din valoarea proiectului. Dacă ai o firmă sau o fundaţie şi nu te încadrezi în condiţiile de accesare a banilor europeni, poţi apela la finanţare de la stat sau la un program transfrontalier. Mai citeşte şi:
Mobilă cu bani de la UE
Tehnică dentară cu finanţare europeană
Experţii în fonduri răspund cititorilor - 13 iunie
Agenţia pentru Strategii Guvernamentale are stabilit un buget de două milioane de lei aferent anului 2009 pentru programul „România Europeană, tradiţie şi identitate“.
Solicitantul trebuie să asigure minimum 10% din valoarea totală a proiectului. Limita de finanţare este de 100.000 de lei pentru fiecare program implementat prin intermediul Agenţiei. În categoria beneficiarilor eligibili intră asociaţiile şi fundaţiile fără scop patrimonial.
Obţin bani proiectele care vizează promovarea identităţii şi a valorilor culturale româneşti. Mai beneficiază de finanţare şi proiectele care informează publicul cu privire la beneficiile, obligaţiile şi oportunităţile pe care le implică statutul de membru al Uniunii Europene.
Este sprijinită organizarea de spectacole, concerte, târguri sau alte manifestări cultural-artistice. De asemenea, aceste sume pot fi folosite pentru distribuirea de materiale de promovare ale simbolurilor naţionale precum broşuri, pixuri, pliante, obiecte de artizanat, casete audio sau insigne. Mai mult, fundaţiile pot organiza deplasări în străinătate şi expoziţii. Următoarele termene de depunere a proiectelor sunt 31 iulie şi 30 septembrie.
Sprijin pentru firmele mici
Societăţile comerciale pot obţine sprijin financiar de la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri. Fondul total disponibil este de 22 de milioane de lei. Alocările vin de la