Deflagraţia produsă de o cisternă cu gaz în gara oraşului a ucis 17 persoane. Şasiul unui vagon al garniturii de tren încărcată cu GPL a cedat, ducând la fisurarea uneia dintre cisterne. Explozia a omorât 17 persoane şi a rănit alte 25. Consulul României la Bologna, Dan Eugen Pineta, a confirmat pentru adevărul.it existenţa unei românce printre victimele tragediei de la Viareggio: Ana Habic, născută în 1967. Pineta a primit informaţiile din partea Protecţiei Civile italiene şi a subliniat faptul că nu a fost efectuată încă o recunoaştere finală a corpului neînsufleţit.
Alţi români au fost la un pas de moarte
În spitalele italiene sunt internaţi încă doi români, a căror situaţiei este stabilă. În afara acestora, numeroase persoane cu arsuri foarte grave sunt internate, iar în cazul lor identificarea este practic imposibilă. Nu putem exclude astfel posibilitatea ca printre aceştia să se afle şi alţi conaţionali.
Românii din Viareggio ne-au relatat cum au trăit experienţa exploziei marfarului care a explodat luni noaptea. Ei au văzut limbile de foc ale incendiului trecând prin faţa ferestrelor caselor lor.
Printre ruinele fumegânde, Florina (24 de ani) şi Pavel (26 de ani) Muntean, din Covasna povestesc cât de norocoşi au fost. Pavel îşi aminteşte că luni noaptea a auzit o explozie şi a încercat să deschidă fereastra pentru a vedea ce s-a întâmplat.
Florina şi Pavel, bucuroşi că au scăpat cu viaţă Foto: A. Mihai
Din cauza presiunii gazelor, nu a reuşit şi a fost surprins de flăcări. Şi-a luat soţia şi s-au refugiat într-o cameră îndepărtată a casei. În acelaşi timp, cerul devenise sângeriu. Gheorghiţă Drăghici (22 de ani) aduce în discuţie şi aspectele colaterale ale tragediei: mulţi oameni au rămas fără serviciu.
Un şantier unde lucrau 20 de români a fost închis