Din cele 22 de aparate de radiologie ale Spitalului Judetean Braşov, doar două au autorizaţii de funcţionare. Faptul că pe celelalte 20 se lucrează fără autorizaţii, este o chestiune penală. Cel puţin aşa susţine subprefectul Emil Niţă care spune că problemele i-au fost sesizate de un angajat al unităţii medicale. Un angajat al Spitalului Judeţean Braşov s-a plâns la Prefectură de situaţia dezastruoasă, susţine el, existentă în spital. Pe lângă funcţionarea ilegală a celor 20 de aparate de radiologie fără autorizaţii de funcţionare, angajatul care a vrut să îşi păstreze anonimatul, a reclamat şi alte nereguli. „ Mi s-a spus că s-au făcut plăţi în avans în defavoarea unor plăţi urgente, raportări nereale la CAS şi achiziţii publice inutile. Mai exact, conducerea a angajat o firmă care să se ocupe de curăţenia din jurul spitalului, pentru care se plăteşte lunar suma de 27.500 de lei. Firma respectivă are doar 5 pensionari, foşti angajaţi ai Spitalului. Până de curând de această curăţenie se ocupau chiar angajaţii spitalului, şi acum, pe timp de criză, se aruncă banii” , a declarat subprefectul Emil Niţă.
Spital datornic, cu plăţi în avans
Subprefectul mai susţine că la Spitalul Judeţean s-au făcut şi unele plăţi în avans, pentru facturi care mai aveau mult până la termenul de scadenţă. În schimb, alte datorii, care chiar ar fi trebuit plătite, au fost lăsate deoparte. „Ni s-a spus că şi la CAS s-au făcut raportări eronate. S-au declarat datorii mult mai mici decât cele existente în realitate”, a mai adăugat subprefectul.
Control de la Minister
Emil Niţă a declarat că va trimite de urgenţă, la Ministerul Sănătăţii, o cerere prin care solicită o echipă de control. „Trebuie verificată foarte bine situaţia Spitalului Judeţean, pentru că acolo lucrurile sunt foarte neclare şi ciudate. Trebuie să aflăm o dată p