Ieşeanul a trăit „visul american“ opt ani, timp în care a lucrat în cele mai cunoscute restaurante din SUA. Acum s-a întors acasă şi face sculpturi din gheaţă
Urmăreşte FOTOGALERIA cu sculpturile de gheaţă ale ieşeanului
Bogdan îşi începe programul de lucru echipându-se ca pentru o expediţie: îşi pune o geacă groasă, căciulă şi fular şi se apucă răbdător să lovească gheaţa cu dalta şi drujba electrică. Atelierul său de lucru este camera frigorifică, în care temperatura minimă este de minus 18 grade Celsius.
Dragoni, nuduri, lebede şi trandafiri iau formă în mâinile sale după câteva ore de muncă. „Este absolut necesar să lucrez în frig pentru că gheaţa se topeşte imediat. Aleg şi modele artistice, dar fac şi lucruri practice precum baruri pentru băutură sau pahare pentru shot-urile pe care le servesc oamenii la petreceri“, povesteşte Bogdan Tănăsescu.
Ideea de a porni o astfel de afacere i-a venit după ce a admirat, în Miami, o expoziţie de sculpturi de gheaţă special concepută pentru marile restaurante. „În 1998 am urmat cursurile Colegiului de Food&Beverage din SUA, care avea şi un curs special pentru această formă de marketing. Acolo am învăţat cum să dau formă blocurilor compacte.
Am fost la o expoziţie în Miami, unde am rămas fără cuvinte când am văzut ce minuni se pot face din apa solidificată“, îşi aminteşte ieşeanul de 31 de ani. „Erau expuse vase de croazieră în miniatură, baruri pentru băuturi care se întindeau pe câţiva zeci de metri sau logo-urile restaurantelor din gheaţă“, precizează Bogdan.
A lucrat şi pentru
Donald Trump
În cei opt ani în care a trăit peste Ocean a lucrat în cele mai cunoscute localuri din Statele Unite ale Americii. De la preparatul sosurilor a ajuns în trei ani să conducă un restaurant. „Am lucrat la un moment dat la unul dintre localurile care a