Dezbaterile R.l. continua, aducand laolalta trei punctele de vedere complet diferite, care ilustreaza profunda divizare a societatii romanesti: cel al "Noii Drepte", grupare cunoscuta pentru vehementa atitudine anti-homosexualitate, cel al politologului Gabriel Andreescu, care sustine acordarea unor drepturi largi membrilor comunitatii gay, si cel al unui transsexual cu o poveste de viata greu de imaginat, prins la mijloc intre respingere si acceptare.
Pentru adeptii extremei drepte, homosexualitate reprezinta ceva de neconceput. Tudor Ionescu, liderul "Noii Drepte", organizatie nationalista de extrema dreapta, este una dintre vocile autohtone care se opun vehement acordarii de drepturi pentru homosexuali. "Sunt de fapt niste homosexuali organizati legal, in scopul provocarii sistematice a majoritatii crestine din Romania prin pretinderea de ‘drepturi’, care vin in conflict cu valorile si stilul de viata al majoritatii romanilor. Accentuez ideea de majoritate pentru ca traim, din fericire, intr-o tara democrata, iar democratia inseamna decizia majoritatii, si nu dictatura minoritatii." In ceea ce priveste casatoriile intre persoane de acelasi sex, Noua Dreapta este din nou impotriva. "Casatoria reprezinta recunoasterea de catre stat, in scopul protejarii si tinand cont de interesul societatii, a complementaritatii si atractiei naturale dintre barbat si femeie.
Legalizand casatoriile intre persoane de acelasi sex, de ce nu am legaliza apoi si casatoriile intre trei sau mai multe persoane, tot sub pretextul iubirii", mai precizeaza Ionescu. In ceea ce priveste adoptiile, liderul Noii Dreptei sustine ca incredintarea unui copil spre crestere si educare unui cuplu format din persoane de acelasi sex ar avea un impact tragic asupra dezvoltarii identitatii si rolului social al acelui copil, viitor adult.
De cealalta parte, politologul Gabri