În fiecare zi vă prezentăm un top al celor mai frumoase și al celor mai urâte lucruri din Oradea, așa cum sunt ele percepute de persoana al cărei portret îl veți putea lectura în aceeași zi, în Adevărul de Seară
Mihai Togor a coordonat mai multe acțiuni care le-au dat orădenilor de gândit. Una dintre cele mai răsunătoare a fost „Lăsați Crișul verde!”, prin care au oprit un proiect al Ministerului Mediului, de defrișare a malurilor râului, între podurile Dacia și Ferdinand, implicând personalități orădene în adopția arborilor condamnați.
Oradea frumoasă:
„Îmi place aerul de burg al orașului. În copilăria mea, era ceva mai mic numeric și mult mai liniștit”, spune el nostalgic. Îi plac micile colțuri de rai din oraș: parcurile de la palatul Baroc și Petofi, malurile Crișului Repede, zona centrală, Dealurile Oradei. „Din păcate puțini orădeni le colindă pnetru a cunoaște mai bine orașul”, spune Mihai Togor. Îi plac Cetatea și istoria orașului.
Oradea urâtă:
„Nu-mi place industrializarea forțată din anii 80 care a creat multe probleme de mediu”, spune ecologistul, gândindu-se la haldele de steril din zona de vest a Oradei. Nu-i place vlaga slabă a autorităților locale pentru dezvoltarea orașului. „Oradea se dezvoltă doar aparent de 20 de ani”, spune el. Consideră noile cartiere rezidențiale o rușine arhitectonică.
Citiți întreaga poveste a lui Mihai Togor în ediția de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară.