Aloe vera era cunoscuta in urma cu 6000 de ani in Egipt drept "planta nemuririi" si s-a folosit ca ofranda la funerariile faraonilor.
Proprietatile sale curative au transformat-o intr-un adevarat remediu universal. In prezent, "elixirul sanatatii" are diverse intrebuintari.
Accelereaza metabolismul, regleaza activitatea stomacala si are proprietati de detoxifiere. Prin efectul sau antiseptic, aloe vera se foloseste in prezent atat in industria cosmetica cat si in medicina naturista, informeaza howstuffworks.com.
Asigura echilibrul general al organismului si intareste sistemul imunitar. Frunzele sunt folosite in toate tratamentele naturiste pentru ca sunt bogate in nutrienti, minerale, aminoacizi si vitamine.
In mod natural, aloe vera creste in zona mediteraneeana a Africii. Exista 250 de specii, diferite doar prin dimensiuni. Ca mod de ingrijire, aloe vera poate fi asemanata cactusului.
Are nevoie de lumina solara puternica, deci trebuie asezata la o fereastra bine luminata. Trecerea de la temperaturile ridicate la cele scazute va fi facuta treptat.
Frigul este principalul sau inamic si tocmai de aceea va trebui obisnuita cu temperaturile scazute. Poate fi udata o data la doua sau chiar trei saptamani, atunci cand pamantul din ghiveci este foarte uscat.
In timpul iernii, aloe vera nu are nevoie de multa apa, deci nu va impacientati daca a trecut o luna si planta nu a fost hranita, acesta este ritmul ei normal de viata.
Aloe vera, ca medicament
Afectiunile stomacului si intestinelor sunt tratate cu succes cu extrasul din frunze de aloe vera. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca tratamentul natural cu aloe diminueaza in proportie de 85% infectiile stomacale si ulcerul.
In cazul gastritelor, un pahar cu apa amestecat cu trei lingurite de suc d