In pragul Targului de Carte Bookfest, Editura ART a publicat un atlas ciudat, suspect, cautat, necesar: „Atlas de mitocanie urbana. Un demers de bun-simt", in care sunt prezentate 33 de specimene ce populeaza Codrul Bunelor Maniere.
Ce este mitocanul ne explica, intre altii, Neagu Djuvara: "Omul care foloseste un limbaj grosolan si care baga furculita in farfuria ta".
Atlas fiind, volumul cuprinde si o schema cu raspandirea mitocanului: la cumparaturi – Indolenta de Magazin, Taranul de Mall; pe strada, in mijloacele de transport in comun – Cocalarul de Trafic, Necioplitul de Santier, Toparlanul de Transport in Comun, Ciumetele de Parcare; in cluburi, restaurante si cafenele – Batranelul de Discoteca, Marlanul de Dorobanti, Baiatul de Bani Gata, Mogaldanul de Paza, Daunatoarea de Portofel, Nasolul de Restaurant, Pitipoanca de Companie; la sport – Ghiolbanul de Galerie, Ingalatul de Gym; la teatru, in cinematografe, la expozitii – Snobul de Eveniment, Badaranul de Cinematograf, Bagatorul in Fata la Coada, Mocangiul de Vernisaj; in aer liber – Pomanagiul de Campanie Electorala, Mojicul de Iarba Verde, Preacuvioasa de Ingramadeala; la birou – Mitocanul de Birou, Sefutul de Companie, Atarnatoarea de Expat; pe langa casa - Trelingarul de Coltul Starzii; pe internet – Anonimul de Forum.
Se trece apoi la o ampla panorama (Codrul Bunelor Maniere), trecut, prezent si viitor, de la mitocanul lui Caragiale pana la "mitocromul" viitorului. Textele savuroase sunt semnate de Liviu Mihaiu, Radu Paraschivescu, Mihai Dobrovolschi, Calin Gheorghe, Vlad Craioveanu, Bogdan Serban, Alex Vidia, Marius Vintila, Matei Oprina, Iulian Tanase, Mitos Micleusanu, Bogdan Ciuclaru si Cristian Tudor Popescu.
La inceput a fost o simpla camapnie Radio Guerrilla, condusa de Liviu Mihaiu, campanie care a prins repede si adanc. „Radio Guerrilla – spune Mihaiu –