Arădeanul modelează viitorii handbalişti, pe care-i iniţiază în tainele sportului cu mingea pe semicerc încă de pe băncile şcolii. De ani buni, e în prim-planul handbalului arădean. A modelat zeci de generaţii de jucători şi rămâne dedicat sportului cu mingea pe semicerc. Prima întâlnire cu mingea de handbal a venit în vremea şcolii, la Sântana, unde l-a iniţiat profesorul Francisc Metz.
Şi-a urmat vocaţia în anii studenţiei, la Oradea. A jucat în echipa facultăţii, promovând în liga secundă. A absolvit ca şef de promoţie şi a fost repartizat în Cugir. Acolo a început să joace fotbal. „Exista o echipă în Divizia C. M-au remarcat când jucam în echipa profesorilor şi m-au legitimat. Am evoluat timp de un an”, a rememorat Moldovan.
Pionierat la Cintei
A primit apoi o catedră în satul Cintei. Au fost 16 ani în care a mers cu trenul până în localitatea Nădab şi pe bicicletă cei şapte kilometri rămaşi până la destinaţie. Îşi aminteşte cu drag de acele zile. „A fost poate cea mai frumoasă perioadă. Copiii de acolo au făcut contact cu sportul după ajungerea mea. În scurt timp, am format o echipă de fotbal, am amenajat un teren, apoi am devenit campioni. Am avut relaţii extraordinare cu copiii şi cu oamenii din sat”, a povestit Moldovan.
Lecţii de handbal
În 1990 a ajuns în Arad, la Şcoala Generală „Avram Iancu”. Aici, handbalul era la el acasă. Profesorul Gheorghe Dima şi alţii făceau selecţie din zonă. Pompiliu Moldovan şi-a dorit să iasă din anonimat şi a promovat tot mai puternic handbalul în instituţie. Au fost aprobate clasele de handbal, care au adus titluri naţionale în vitrina cu trofee şi multe calificări la turneele finale, dar şi sportivi convocaţi la loturile naţionale. Ultimele nume reprezentative: Ilie Vaidasigan şi Ioan Stan, ambii jucători la UCM Reşiţa. „Cine lucrează, e sprijinit, indiferent de culoarea p