Este profesoară de engleză la Liceul de Arte “Bălaşa Doamna”, unde a creat un cor împreună cu elevii liceului şi a adaptat pentru cor piese cunoscute ale celor de la U2, Coldplay sau Depeche Mode iar cu cei mai mici dintre elevi a reuşit dramatizarea poveştii “Mica Sirenă” Sorina predă limba engleză într-un liceu vocaţional, unde, cu precădere, se acordă atenţie muzicii şi artelor, “e un blestem şi o binecuvântare în acelaşi timp”, spune Sorina. “Prima pentru că întotdeauna am simţit ca pe un soi de regret sau frustrare aceea că nu am dat mai multă atenţie muzicii, au fost nişte tentative de chitară iar acum fac canto cu o profesoară de la Bucureşti. A doua că îmi pot pune în practică mai uşor decât în altă parte ideile şi proiectele care mă bântuie”, adaugă Sorina. Consideră că educaţia înseamnă mult mai mult, înseamnă să ieşi din limitele impuse de specialitatea predată, să te mulezi pe nevoile copiilor.
A creat un grup vocal cu elevii săi
Anul trecut a fost unul aparte pentru Sorina, pentru că a început un proiect despre inteligenţele multiple, “am şi fost la câteva cursuri despre acest concept care mă interesează, proiect care a mers până acolo că la anumite clase, am renunţat la manuale, iar copiii au fost încântaţi de idee şi de varietatea materialelor alese de mine pentru lucrul în clasă; intenţionez să fac un opţional despre film, sau mai degrabă un club, nu ştiu încă ce formă va lua ideea mea”, povesteşte Sorina.
Anul acesta a reuşit, cu multe sacrificii şi după multe insistenţe, să formeze un mic grup vocal cu care a susţinut diferite spectacole organizate în cadrul şcolii, de Crăciun, sau concerte aparte. “Am avut un concert cu copiii, care se pare că a fost bine primit după feedback-ul venit din partea audienţei, am adaptat pentru cor piese cunoscute ale celor de la U2, Coldplay sau Depeche Mode, a mai fost,de 1