Tot mai mulţi angajatori îşi încurajează salariaţii să-şi ia o pauzăde somn în timpul programului. Pauzele lungi şi dese nu sunt tocmai cheia marilor succese. O pauză de somn în timpul programului poate fi însă o soluţie. Mai citeşte şi:
Siesta creşte riscul de diabet zaharat
Ministerul Muncii din Spania lansează un portal de joburi
De ce e bine să aibă un job de vară?
Pe scaunul de birou, cu capul lăsat pe spate, cu gura întredechisă şi sforăind uşor. Multora li s-a întâmplat să-şi surprindă un coleg de serviciu în această ipostază. Ba unora li s-a întâmplat să fie chiar ei surprinşi. După o noapte albă sau după câteva zile nebune la locul de muncă, oboseala îşi cere drepturile. Sunt ţări în care angajatorii au devenit perfect conştienţi de faptul că salariaţii nu pot da randament dacă nu sunt mereu în plină formă.
Un studiu realizat la sfârşitul anului 2007 în Statele Unite ale Americii, la comanda Fundaţiei Naţionale pentru Somn, a relevat faptul că o treime din angajaţi au fost somnoroşi la serviciu, notează CNN.
În plus, alte sondaje arată că orele alocate somnului scad vertiginos în favoarea celor alocate serviciului.Pe cale de consecinţă, cei interesaţi ca oamenii să dea randament au găsit soluţia. Un pui de somn salvează situaţia!
Tendinţă pe piaţă
În SUA, din ce în ce mai mulţi angajatori oferă salariaţilor această facilitate. „Este suprinzător cât de multe companii pun la dispoziţia angajaţilor camere de relaxare“, a declarat Sara Mednick, cercetător pe probleme legate de somn la Universitatea Harvard.
În acest timp, în China şi Taiwan, somnul de după prânz a devenit ceva obişnuit. La aproape toate şcolile din China, un pui de somn de o jumătate de oră, după masa de la amiază, este obligatoriu. Totodată, în multe companii din Japonia există camere spe