* până după-amiază nu picase nimeni la educaţie fizică * notele maxime la educaţie fizică nu s-au obţinut foarte uşor
Bacalaureatul s-a încheiat cu bine pentru cei peste 3.000 de candidaţi. Ieri s-a dat ultima probă, la o disciplină la alegere dintre celelalte arii curriculare decât cea a specializării. Ca în fiecare an, aproximativ jumătate dintre candidaţi au ales educaţia fizică, însă elevii care ţinteau note maxime nu au fost foarte încântaţi. Unii candidaţi de la centrele de examinare de la "Bălcescu" sau "Murgoci" au ieşit de la examen cu nota opt sau nouă şi erau foarte supăraţi, însă alţii erau mulţumiţi cu notele obţinute, fiind conştienţi că şi proba la educaţie fizică este un examen dificil care nu garantează nota maximă.
Fiecare candidat a fost evaluat la patru probe, la alegere din patru grupe de probe. Proba I au susţinut-o, la alegere, dintre: alergare de viteză, aruncarea greutăţii sau săritură în lungime cu elan. La proba a II-a elevii puteau alege între săritura peste capră sau exerciţiu impus din gimnastica acrobatică, la proba a III-a aveau de ales între flotări, ridicări ale trunchiului din culcat dorsal sau săritură în lungime de pe loc, iar la proba a IV-a aveau de prezentat o structură tehnică din baschet, volei, handbal sau fotbal, la alegere.
Inspectorul de specialitate, prof. Elena Preda, a precizat că până ieri după-amiază nu se înregistraseră probleme deosebite la proba de educaţie fizică şi nici nu picase nimeni. "Au fost situaţii când la o anumită probă candidaţii au fost notaţi cu patru, însă nota finală este o medie între cele patru probe, aşa că până acum nu a picat nimeni. E drept că elevii buni nu au luat întotdeauna zece, dar ăsta este examenul. Chiar o elevă de-a mea am găsit-o umflată de plâns pentru că luase nouă, dar nu a avut nimeni ce să-i facă. Era foarte bună la handbal, dar a ratat poarta când a tras