Sub presiunea presei, democrat-liberalii înclină să-i ceară demisia ministrului, dar aşteaptă şi un semn de la Cotroceni. Sursa: Agerpres
Ministrul Monica Iacob Ridzi a trăit ieri ziua demisiei pe care nu şi-a dat-o. După ce vestea retragerii sale de la Ministerul Tineretului a fost dată ca sigură de Realitatea TV, Ridzi a dezminţit-o, dar prea târziu. Lideri ai PDL declaraseră deja că gestul trebuia făcut mai devreme şi că insistenţa sa de a rămâne în funcţie a adus grave prejudicii de imagine partidului.
Primul argument: Băsescu
Deşi dezminţită, „demisia” anunţată la televizor a întărit masa critică din partid care susţine acum că retragerea lui Ridzi nu mai poate fi decât o chestiune de timp, pentru a nu afecta şi mai mult imaginea PDL înainte de alegeri. Primele discuţii ale liderilor pentru a tranşa problema ar urma să aibă loc astăzi şi mâine, însă decizia finală va fi luată luni, în Biroul Permanent Naţional.
În balanţă sunt puse mai ales pierderile de imagine ale PDL. Punc tul nevralgic al deciziei de a o lăsa din braţe pe Ridzi este însă legat de poziţionarea preşedintelui Traian Băsescu. Surse din conducerea PDL susţin că, cel puţin până la anunţarea falsei demisii, Băsescu nu le dăduse vreun semnal că ar fi de acord cu „execuţia” acesteia.
Stolojan: „Nu ducem lipsă de doritori la minister”
În aşteptarea luminii de la Cotroceni, conducerea PDL era ieri în expectativă, contabilizând însă pre judiciile de imagine aduse de scandalul „2 Mai” şi riscurile rostogolirii şi mai departe a scandalului în presă. „Nici nu mai contează ce verdict va da DNA. La momentul actual, partidul are o problemă de imagine, privind suspiciunea cheltuirii banului public şi va trebui să găsim o soluţie pentru a rezolva această problemă. Imaginea PDL a fost deja afectată, că îşi să demisia sau nu, e altă di