Statisticile recente arată că peste 60 la sută din cupluri se despart după numai trei ani de conviețuire. Iar motivul invocat cel mai des este nepotrivirea de caracter. În realitate, la baza despărţirii, în peste jumătate din cazuri, stă infidelitatea. «Firile opuse se atrag, dar pe termen scurt»
Adevărat. Fiecare partener vine cu un anumit stil de viaţă şi cu principii de cele mai multe ori diferite de ale celuilalt. Dacă la început acestea sunt avantaje care fac relaţia să meargă strună, pe măsură ce partenerii încep să se cunoască apar şi problemele. Iar la un moment dat, aceştia ajung să-şi dea seama că sunt diferiţi din multe puncte de vedere.
De aceea, psihoterapeuții recomandă să căutăm încă de la prima întâlnire să identificăm la viitorul partener puncte comune cu ale noastre şi să ne axăm mai puţin pe felul în care acesta arată. Împărtășirea acelorași idealuri și perspectiva comună asupra vieții ar trebui să fie punctele după care să ne orientăm.
«Mai târziu, îl voi modela cum doresc»
Fals. Pot fi numărate pe degete cuplurile în care, într-adevăr, unul dintre parteneri reuşeşte să-l schimbe pe celălalt, pentru a fi aşa cum şi l-a imaginat în visurile sale. Aceasta deoarece, aşa cum se ştie, dintre toate lucrurile, caracterul este cel mai greu de schimbat.
Prin urmare, specialiştii ne sfătuiesc să nu picăm în capcana schimbărilor care sperăm să vină pe parcursul relaţiei. Tot aceştia ne mai atenţionează că multe persoane într-adevăr se schimbă, însă modificările nu sunt întotdeauna pozitive.
Partener educat = griji puţine
Fals. Mulţi dintre bărbaţii cu o educaţie care le dă o anumită deschidere faţă de viaţă rămân conservatori când vine vorba de responsabilităţile casnice. Iar lucrul acesta se întâmplă în ciuda faptului că femeile s-au emancipat şi ocup