Christoph Galter face parte din prima echipă românească care participă la Mongol Rally, o cursă caritabilă cu o istorie de zece ani ce străbate continentele Europa şi Asia. Majoritatea tinerilor de 23 de ani aşteaptă vara pentru mare, băi de soare şi distracţie în cluburi. Foarte puţini au planuri mai aventuroase. Planuri ce implică mulţi kilometri de parcurs, terenuri stâncoase, deşert şi oameni pe care opinia publică îi numeşte „extremişti” şi „fundamentalişti”. Christoph Galter este unul din acei tineri frumoşi şi temerari care visează să-şi cunoască planeta şi semenii, limitele personale şi sinele. Şi anul acesta, pe 18 iulie, începe cea mai mare aventură a vieţii lui, Mongol Rally 2009.
Aventuros de mic copil
„De mic eram mai aventuros, îmi plăceau acţiunile riscante, maşinile şi şofatul. Asta este o caracteristică de familie, am condus prima maşină la 12 ani. Vara trecută, când a venit verişorul nostru din Austria în vizită în Sibiu, a citit o ştire pe internet despre acest raliu. Apoi ne-am documentat cu toţii, ni s-a părut chiar foarte mişto şi am zis să încercăm să participăm”, declară Christoph. În toamna anului trecut au reuşit să obţină unul din cele 400 de locuri în cursă şi au înscris prima echipă românească participantă la Mongol Rally. Christoph face echipă cu fratele şi verişorul său iar drumul de 16.000 de kilometri din Europa până la Ulan Bator, capitala Mongoliei, va fi mai mult decât o competiţie.
„Scopul este călătoria în sine!”
Va fi o călătorie iniţiatică în tainele lumii şi a ţărilor asiatice. „La această cursă nu contează să ajungi primul, contează să ajungi la sosire. Iar scopul este călătoria în sine”, explică tânărul. Ei vor lua startul în cursă de la Milano iar traseul pe care singuri şi l-au ales trece prin Sibiu. Motivul este unul cât se poate de practic. Christoph trebuie să-şi susţină exa