In seara zilei de 4 martie 1977, la ora 21:22, soldatul Mircea Nemigean era santinela pe acoperisul unui important obiectiv militar din Bucuresti, cam la nivelul etajului sapte.
Mai tarziu, el a descris ceea ce s-a petrecut atunci in urmatoarele cuvinte: "Noaptea era destul de luminoasa, si de vazut, puteam vedea pana departe. Numai ca, deodata, parca n-am mai simtit acoperisul sub picioare. M-am apucat insa bine de ceva, cu ochii numai primprejur, sa vad ce se intampla. Dar nu-mi puteam crede ochilor. Cat vedeam cu ochii, toate blocurile se clatinau. Si toate cladirile se inclinau de-o parte si de cealalta ca si copacii pe furtuna. Prima unda a fost pe verticala. Cateva fractiuni de secunda a parut sa inceteze, dar apoi a reinceput pe orizontala. Cerul a crapat brusc, de parca statea sa se franga in doua. Am auzit detunaturi indepartate, apoi un zgomot infundat, care parca venea de peste tot; se auzea tot mai tare. Apoi a venit un vant puternic, de era sa ma azvarle jos. S-a dus, dar apoi s-a intors inapoi, de data asta cu miros greu, de ars. Si pe urma s-au stins toate luminile... Pe cer era un urias arc de foc, ca si cum s-a produs un scurtcircuit in tot orasul... Si atunci am zis: "Gata, cred ca-i gata orasul!"."
Probabil ca multi dintre cititorii acestor randuri isi amintesc acel eveniment, care a ucis mai mult de 1.500 de oameni si a ranit peste 11.000, distrugand peste 35.000 de locuinte. Si poate ca unii dintre cei ce l-au trait s-au intrebat daca acel cataclism fusese prezis. Daca ar fi stiut ce se intamplase cu doi ani mai devreme in China, intrebarea lor ar fi fost mai mult decat justificata.
Cutremurele din China
In ziua de 4 februarie 1975, agentiile de presa ale lumii difuzasera o stire senzationala. Un cutremur de magnitudine 7,3 a fost prezis cu cateva ore inainte de a avea loc in orasul Haicheng, din nord-estul