În timp ce absolvenţii de gimnaziu s-au văzut liceeni, profesorii se pregătesc de disponibilizări. În urma repartizării computerizate a locurilor din liceele doljene, 99% dintre elevii care s-au înscris au fost repartizaţi, restul urmând să participe la a doua sesiune de admitere. În judeţ se înregistrează însă şi o situaţie alarmantă, nenumărate licee rămânând cu zeci sau chiar sute de locuri neocupate.
Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a la unităţile şcolare doljene a avut loc joi, luând prin surprindere atât elevii şi părinţii, cât şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Ministerul Educaţiei a decis ca repartizarea să înceapă cu o zi înainte de data-limită stabilită, 3 iulie 2009. Dintre cei 6.071 de candidaţi la liceele sau grupurile şcolare doljene, 6.014 au fost repartizaţi. 57 dintre ei nu au reuşit să obţină un loc în unităţile şcolare. Aceştia vor fi însă repartizaţi în sesiunea a doua, ce va avea loc în perioada 6-13 iulie 2009. „Pe lângă candidaţii din judeţul Dolj, am avut bucuria să constatăm că 265 de absolvenţi de clasa a VIII-a din alte judeţe ale ţării au ales să studieze în unităţile noastre şcolare. În ceea ce priveşte candidaţii nerepartizaţi, aceştia nu au menţionat suficiente opţiuni pentru un liceu, alegând doar grupurile şcolare din afara Craiovei“, a precizat Georgică Florea-Bercea, inspector general adjunct al ISJ Dolj. Cei 57 de elevi declaraţi respinşi provin în special din Filiaşi, Băileşti, Calafat, Dăbuleni, Melineşti, Cetate. Nici unul dintre aceştia nu a optat pentru un liceu din Craiova, mediile lor variind între 3,80 şi 7,60.
Anca Pârzaru din Craiova a obţinut notă maximă la admitere
Dacă la nivel naţional, media opţiunilor pentru care a optat un elev este de 20, la nivelul Doljului există absolvenţi care au completat pe fişele de înscriere chiar ş