Hidroterapia este o tehnica medicala de recuperare si intretinere. Baile termale sunt eficiente prin efectul temperaturii apei asupra structurii osoase si asupra organelor interne.
Atat hidroterapia cat si baile termale sunt metode traditionale de tratament folosite inca din cele mai vechi timpuri de civilizatiile romane, grecesti, chineze si japoneze, informeaza holisticonline.com.
Procedurile hidroterapiei includ sedinte de sauna, dusuri la temperaturi corespunzatoare afectiunilor pacientilor, bai sau impachetari. Hidroterapia este eficienta prin raspunsul organismului la temperatura apei si la presiunea ei.
Impulsurile apei stimuleaza secretia hormonala, revigoreaza circulatia sangelui in organism si diminueaza durerile structurii osoase.
Ca principii generale ale hidroterapiei, procedurile cu apa rece incetinesc activitatea organelor interne, iar apa calda le stimuleaza si le revigoreaza.
Contractarea mushilor, stresul, oboseala si starile de anxietate dispar dupa doar cateva sedinte de hidroterapie, in care sunt alternate dusuri cu apa fierbinte si rece, fara ca organismul sa sufere socuri.
Trecerea este treptata, pentru ca intregul organism sa simta eficienta bailor folosite de terapie. Sunt activati astfel receptorii de la nivelul pielii, iar tensiunea musculara se eliberata in cel mai scurt timp.
Hidroterapia se foloseste pentru tonifierea organismului, stimularea digestiei, circulatiei si a sistemului imunitar, prin eliminarea toxinelor si durerilor.
Mai mult, apa actioneaza eficient si asupra afectiunilor plamanilor, stomacului si inimii.
Exista persoane care sunt sensibile la temperaturi extreme sau la variatii puternice. In cazul lor, sedintele de hidroterapie nu sunt indicate, iar supravegherea medicala este strict necesara.
In cazul di