Şapte la şapte este scorul între PSD şi PD-L Constanţa în privinţa ordinelor de numire... în aşteptare
Parteneriatul pentru România PSD - PD-L dă simptome de oboseală, iar apropierea alegerilor prezidenţiale pare să-i determine pe social-democraţi şi democrat-liberali să se „faulteze" reciproc.
„Sacrificiul" făcut de PD-L şi PSD pentru a asigura guvernarea ţării pe baza unei susţineri parlamentare majoritare a generat şi multe dezamăgiri de ambele părţi. Dorinţa de a deţine puterea, fie ea parţială, i-a forţat pe social-democraţi şi pe democrat-liberali să o împartă „frăţeşte". La nivel judeţean, negocierile PSD - PD-L s-au definitivat rapid, serviciile publice deconcentrate fiind adjudecate încă de la sfârşitul lunii ianuarie. După îndelungi tergiversări şi obstacole legislative, guvernanţii au descoperit „formula magică" prin care puteau scăpa de liberalii aflaţi la conducerea deconcentratelor. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 37 din 22 aprilie anul curent avea să-i facă pe pesedişti şi pedelişti să răsufle uşuraţi. Numai că problema numirilor a fost rezolvată parţial. Pe lângă faptul că nu toate dorinţele sau aspiraţiile partenerilor de coaliţie de la nivel judeţean n-au fost îndeplinite sau atinse, există, şi la ora actuală, activişti de partid care-ţi aşteaptă numirile în funcţiile promise de conducerile PSD sau PD-L Constanţa.
La PSD, „numirea de urgenţă" întârzie
Revenind la negocierile din iarnă purtate pe teren neutru, la Mamaia, echipa PSD (n.r. formată din Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Tit Liviu Brăiloiu, Cristinel Dragomir şi Gabi Stan) şi-a ales 25 de servicii publice deconcentrate. Pentru majoritatea, numirile directorilor coordonatori şi directorilor coordonatori adjuncţi s-au realizat şi s-au oficializat în cadrul unei acţiuni organizate de prefectul Tit Liviu Brăiloiu, la sediul Inst