În Sighişoara natală a început, la Târgu Mureş s-a perfecţionat iar în Bucureşti face televiziune, colaborează la două reviste de modă şi are un domeniu web pe monden
Cristian Stan a realizat că vrea să facă presă încă din facultate, scriind la Jurnalul de Sighişoara pe partea de muzică şi monden. Farmecul documentării l-a descoperit la conceperea unei cărţi privind repercusiunile Holocaustului în dreptul internaţional public. Din 2004 a învăţat munca de teren, la cotidianul „24 Ore mureşene”, unde a avut mentori buni şi şi-a dat seama că e om de reportaj. Un prim examen de maturitate l-a luat printr-un „jurnal”, realizat la o mănăstire din Apuseni, rezultând un serial de zece materiale în cotidianul târgumureşean.
„Datorez multe acelei perioade. Vrând televiziune, am trimis sute de CV-uri şi mergeam pe ascuns la interviuri în Bucureşti”, rememorează Cristi, care a avut o primă experienţă nefericită la Antena 1, realizând că nu e făcut pentru ştiri.
Munca cu celebrităţile
„În 2005 am fost trimis la Cerbul de Aur, unde am luat interviu lui Natalie Imbruglia iar când am revinit la Târgu Mureş am aflat că revista Bolero caută redactor, şi am devit primul băiat angajat la acea revistă de femei. La fel, am fost primul angajat român la nou înfiinţatul post TV Kanal D”, spune Cristian Stan. După 9 luni de muncă la o emisiune de divertisment, în 2007 a făcut o mare greşeală, părăsind Kanal D spre a pleca la Pro TV pentru emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?”, cu Oana Cuzino. „Atunci am învăţat o lecţie foarte importană, că dacă ţi-e bine undeva, nu pleca...”, constată Cristian.
Refuză „epoca porno” din televiziune
Revenit la Kanal D, două sezoane a lucrat la emisiunea Style Radar, de tendinţe în modă fiindcă, colaborând la revistele Beau Monde şi Harper’s Bazaar. „Emisiunea nu mai există pentru că nu mai are rating. În momentul de faţă în TV