Este şeful orchestrei de la „Ceasu’ rău”. În fiecare seară este la program şi cântă orice îi ceri: de la romanţe foarte vechi, cântece de petrecere şi folclor, până la muzică din repertoriul internaţional. PROFIL
Născut: 19 ianuarie 1949, Braşov
Educaţie : Conservatorul, neterminat
Profesie: Instrumentist
Familie: Căsătorit, un băiat şi şase nepoţi
În familia lui Alexandru Muzicuş, muzica este un stil de viaţă. Tatăl său, acum în vârstă de 83 de ani, a fost violinist şi concert-maestru la Filarmonica din Cluj. De la el a învăţat Alexandru tainele muzicii. Prima lui „dragoste” a fost pianul, dar după ce i-a descoperit toate tainele s-a apucat de acordeon, instrument cu care îi încântă pe toţi cei care vin să ia masa la „Ceasu’ rău”.
„Am fost şase copii acasă. Din nevoie m-am apucat de cântat pe la petreceri. Am câştigat primii mei bani din muzică foarte devreme, pe la 11-12 ani. Nu prea am avut copilărie, pentru că m-am consacrat în totalitate studiului muzicii, iar tatăl meu m-a ţinut din scurt, dar mi-a prins foarte bine” , îşi aminteşte Muzicuş.
Nu ştie dacă a avut un nume predestinat sau nu, dar acum se mândreşte cu 40 de ani carieră, ca muzicant ambulant . „Am lucrat ani buni în străinătate, la negru, pe Coasta de Azur, la Nice. Pe vremea aceea cântam la pian. În rest, am cântat la atâtea petreceri, că nici nu mai ţin minte”, spune bărbatul.
Cântă orice
Alexandru Muzicuş cântă orice îi ceri. Are un repertoriu vast de melodii foarte vechi, romanţe, folclor, muzică lăutărească, dar şi caffe concert, adică muzică celebră, pe care o interpretează cu cea mai mare uşurinţă. „Ştiu să cânt tangouri celebre, muzică din repertoriul internaţional şi naţional, din Italia, Franţa, Israel, Ungaria. Gust din toate genurile de muzică”, mărturiseşte Muzicuş.