Orase si sate pitoresti, plasate intr-un echilibru precar deasupra marii Tireniene si marginite de stanci abrupte pe partea opusa, se intind ca margelele pe-o ata, de-a lungul soselei cunoscute in intreaga lume drept Costiera Amalfitana- unul din cele mai frumoase locuri din Italia si, potrivit fanilor, din lume.
Peisajul este asaltat de multimea de arbusti infloriti, iar aerul miroase a mare - pe cand drumul serpuieste, pret de aproape 50 de kilometri, pe marginea muntelui, satele de pe parcus iti soptesc fiecare cate o poveste.
Costiera Amalfitana este numele conventional dat acestei sosele incredibil de inguste, care se intinde intre Salerno si Positano, trecand prin Amalfi, care ii da si numele.
A fost initial construita de romani si sunt putine semne ca s-ar fi largit de atunci- rareori incap alaturi doua masini din sensuri opuse, asa ca orice calatorie este facuta, de catre turistul neavizat, cu inima batandu-i tare in piept.
Cei mai putin curajosi se pot indrepta spre nord din Amalfi, intrucat partea sudica este parca suspendata intre munte si mare, o fasie ingusta de asfalt marginita din loc in loc de cate un gardulet precar.
In cea mai mare parte, soseaua este direct scobita in marginea muntilor. Trece prin Positano, un orasel construit pe panta muntelui si unde orice fel de deplasare este posibila doar pe jos.
Turistii vin aici in numar mare atat pentru calatoria de neuitat de-a lungul Costierei, cat si pentru minunile arhitectonice si istorice pe care le descopera la fiecare pas in oraselele insirate de-a lungul soselei.
De la sud la nord, se trece prin Vietri sul Mare, faimos pentru ceramica locala (avand drept motiv specific lamaia), Cetara, mic sat de pescari, Maiori cu o plaja generoasa, Minori, veche resedinta