Evoluţia pozitivă din primele şase luni, reuşită în ciuda scăderilor din ianuarie şi februarie, dă speranţe pentru un an cu profit la bursa de valori. Până acum, piaţa de capital este în grafic cu estimările. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a reuşit să încheie un semestru de creştere după mai bine de un an de scădere. Revenirea ar putea fi semnalul unei schimbări de trend, care să pornească în primul rând de la sentimentul pozitiv al investitorilor. Mai degrabă îns
Evoluţia pozitivă din primele şase luni, reuşită în ciuda scăderilor din ianuarie şi februarie, dă speranţe pentru un an cu profit la bursa de valori. Până acum, piaţa de capital este în grafic cu estimările.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a reuşit să încheie un semestru de creştere după mai bine de un an de scădere. Revenirea ar putea fi semnalul unei schimbări de trend, care să pornească în primul rând de la sentimentul pozitiv al investitorilor. Mai degrabă însă este vorba de de intrarea într-o zonă de consolidare, foarte necesară evoluţiei pozitive pe termen mediu şi lung.
Evoluţia pieţei de capital autohtone nu reprezintă o excepţie printre bursele din întreaga lume. Majoritatea acestora au înregistrat evoluţii pozitive în prima jumătate a anului, mai exact din luna martie. Creşterile pieţelor au culminat în luna mai, după care urcarea a fost corectată de estimările negative pentru 2009 ale economiei globale. Însă trimestrul al doilea s-a încheiat suficient de „verde“, încât să rezulte un semestru pozitiv. Cel mai la îndemână exemplu este cel al bursei de la New York, unde cel mai reprezentativ indice, S&P 500, a consemnat o creştere de 15,2% în perioada aprilie-iunie.
Indicii BVB au avut un trimestru secund mult mai bun decât cel american, dar şi scăderile anterioare au fost mult mai masive. Astfel, indicele compozit al bursei, BET-C, a urcat cu 45,1%, indicele celor mai l