Tratamentul medicamentos cu antibiotice nu este intotdeauna tolerat de stomac. Efectele adverse pot aparea dupa doar cateva zile, iar in acest caz plantele cu efect antibiotic inlocuiesc cu succes pastilele.
Cele mai frecvente efecte adverse ale antibioticelor sunt febra, eruptiile cutanate, varsaturile si diareea. Tratamentul medicamentos pe baza de antibiotic este dificil mai ales in cazul copiilor sau batranilor, informeaza herbalremediesinfo.com.
Plantele cu efect antibiotic insa completeaza alimentatia zilnica si sunt mai bine tolerate de stomac. Astfel, nu se produc iritatii sau febra pentru ca orice tratament naturist este obligatoriu insotit de o dieta corespunzatoare, care nu permite un dezechilibru intern.
Optarea pentru tratamentul medicamentos cu antibiotice sau cu plante care au aceste proprietati se va face cu acordul medicului. In functie de sensibilitatea stomacala si tipul afectiunii, exista cazuri in care plantele care au efect antibiotic sunt mult mai eficiente.
Plante cu efect antibiotic
Usturoiul verde, consumat proaspat, sau mujdeiul obisnuit contine allicin, un compus mai puternic decat penicilina. Actioneaza precum un antibiotic, daca este administrat atat intern cat si extern, pe plagile deschise.
Gentiana, planta care creste in tara noastra in zonele alpine, are proprietati antibiotice, laxative, antimicrobiene si antiinflamatorii.
Stimuleaza pofta de mancare, sistemul nervos, functiile ficatului si combate cu succes parazitii intestinali. Gentiana este folosita cu succes sub forma infuziilor, bailor si compreselor.
Echinacea este si ea o planta cu efect antimicrobian, folosita sub forma de tinctura, capsule, tablete sau ceai. Trateaza eficient infectiile prin stimularea ficatului, a glandelor limfatice si a membranelor mucoaselor.
Alge