Băsescu şi Geoană nu mai pot promite nimic nou, iar opţiunea între cei doi este similară cu a alege între două rele. Actuala criză economică face posibil un "scenariu" care să formeze masa critică a unui electorat ce şi-ar putea direcţiona voturile către un candidat neconvenţional-Crin Antonescu.
În sinteză, aceasta este strategia pe care va trebui să o urmeze "Echipa lui Crin" în campania pentru prezidenţiale. Ţinta principală a liberalilor este aceea de a specula lipsa de credibilitate a lui Băsescu şi a PSD, formarea unei Coaliţii pro-Antonescu şi aducerea la urne a electoratului dezamăgit de viaţa politică.
În acelaşi timp, liderii PNL sunt sfătuiţi să nu discute despre alianţe politice, întrucât orice negociere se va face în perioada post-electorală. Preşedintele PNL Crin Antonescu a găsit însă soluţia optimă pentru a-şi mobiliza partidul în vederea alegerilor prezidenţiale- promisiunea de a-i readuce pe liberali la masa bucatelor puterii.
PNL este în joc pentru Cotroceni
După dezbaterea strategiei electorale în cadrul forurilor de conducere ale PNL, Crin Antonescu a precizat că, în perioada următoare,are două obiective majore -câştigarea Palatului Cotroceni şi readucerea PNL la guvernare. Este pentru prima oară când liderul PNL le promite, public, liberalilor că vor fi răsplătiţi cu accesul la guvernare, dacă se vor mobiliza la maximum în campania din toamnă.
Relaţia de condiţionalitate dintre cele două obiective este însă trecută sub tăcere, deşi este clar că "strategii" partidului iau în calcul ipoteza intrării la guvernare chiar dacă Antonescu nu va înregistra o victorie în scrutin, mai exact ipoteza negocierii voturilor acestuia, în turul al doilea, la schimb cu formarea unui nou Executiv din care să facă parte şi PNL. Oficial însă, liderii liberali evită orice apropiere atât de PSD, cât şi de P