Vara este sezon de vârf nu numai pentru hotelierii de la malul mării, ci şi pentru proprietarii de bazine de înot din marile oraşe. Însă, tarifele percepute tind să facă din acest sport un lux. În SUA, intrarea la cele mai luxoase piscine nu depăşeşe şase dolari, iar în Belgia şi Franţa rareori li se cere clienţilor mai mult de trei euro pentru accesul la bazin. În România, cluburile care cer mai puţin de zece euro sunt o excepţie. În plus, piscinele din interiorul hotel
Vara este sezon de vârf nu numai pentru hotelierii de la malul mării, ci şi pentru proprietarii de bazine de înot din marile oraşe. Însă, tarifele percepute tind să facă din acest sport un lux.
În SUA, intrarea la cele mai luxoase piscine nu depăşeşe şase dolari, iar în Belgia şi Franţa rareori li se cere clienţilor mai mult de trei euro pentru accesul la bazin. În România, cluburile care cer mai puţin de zece euro sunt o excepţie.
În plus, piscinele din interiorul hotelurilor sunt, de multe ori, prea mici şi scumpe, bazinele ce funcţionează sub egida World Class Academy, cea mai extinsă reţea de profil din România (cu trei centre în Bucureşti şi câte unul în Cluj, Constanţa şi Timişoara) au, de asemenea, preţuri piperate şi sunt şi prea aglomerate, iar cele olimpice au acces restricţionat pentru publicul larg. Aşadar, deşi ar trebui să fie prilej de relaxare, înotul se poate transforma, adesea, într-o adevărată durere de cap. Alternative există. De exemplu, vara aceasta, piscinele de la Bamboo Club şi Daimon Sport Club, ambele în aer liber, se numără printre cele mai populare în rândul bucureştenilor care tânjesc după mişcare în apă, dar sunt prea ocupaţi să se deplaseze până pe Litoral.
Provincia recuperează rapid
Deşi face parte din complexul cunoscut pentru preţurile exorbitante şi promovarea unui stil de viaţă greu de atins, piscina Bamboo este surprinzător de ac