Bărbatul, care face fotografii de aproape 40 de ani în Parcul Expoziţiei, a lucrat ca pompier la Teatrul Naţional. Acolo i-a cunoscut pe marii actori ai vremii
Aproape 40 de ani de fotografie. La început a fost un hobby, dar ulterior a devenit o profesie. La cei 75 de ani împliniţi, Gheorghe Voinescu încă se mai delectează făcând fotografii copiilor care ajung cu părinţii în Parcul Expoziţiei. L-am găsit pe bancă, supraveghind „recuzita“, adică un cerb, o zebră şi capra cu trei iezi.
Aştepta cu mult calm „să pice“ vreun client. „Merge greu tare acum, de când au apărut aparatele de fotografiat moderne. Abia dacă mai vrea vreun părinte să-şi pozeze copii. Înainte era coadă aici“, sunt primele cuvinte ale bărbatului peste care parcă nu a trecut vremea. Puţini ieşeni nu au acasă în albumul de familie o fotografie făcută de Jorj, cum îi spun prietenii. La fel de puţini sunt şi cei care nu-şi aduc aminte de el, pentru că arată aproape la fel ca acum 40 de ani când a venit pentru prima oară în Parcul Expoziţiei cu „recuzita“.
După numai câteva minute, Gheorghe Voinescu îşi deschide sufletul şi povesteşte din tinereţe. „Am lucrat doi ani la Teatrul Naţional. Nu mai ştiu exact când era asta că nu stau bine cu memoria. Dar tare frumos mai era atunci. Eu eram pompier acolo, dar mă mai dădeam şi artist, ca să pot vorbi cu fetele“, zâmbeşte şmecher Voinescu. A prins vremurile frumoase la la Teatru, cu Miluţă Gheorghiu şi Virgil Costin. „Vedeam toate operele şi toate piesele. Ce frumos mai era la Chiriţa când se juca. Stătea lumea la coadă la bilete şi era multă agitaţie“, îşi aminteşte fotograful din Copou. L-a cunoscut pe Miluţă Gheorghiu, despre care spune că era un om glumeţ, şi pe Virgil Costin, care era un „gagicăros“.
L-a văzut pe Gheorghiu Dej
În cei doi ani petrecuţi la Teatrul Naţional din Iaşi, Gheorghe Voinescu a avut