Se merge cu masini vechi si de capacitate mica. Nu e nicio graba sa termini cursa. Nu e voie cu GPS, iar traseul e aleatoriu. Se stie doar destinatia finala. Cam acestea sunt caracteristicile “Raliului Mongoliei”, o competitie auto cu caracter umanitar, la care pentru prima data participa in acest an si un echipaj romanesc, “Galters On-Road”.
E vorba de doi etnici sasi, nascuti in Sibiu si de varul lor primar, care traieste in Austria.
Andreas, Christoph si Thomas Galter, caci despre ei e vorba, vor pleca la drum in 18 iulie din Milano, unul din cele trei orase din care vor porni cele 500 de echipe ce participa anul acesta la cursa.
Raliul Mongoliei este o actiune de binefacere, iar participantii nu lupta pentru a trece primii linia de sosire, ci pentru a ajunge in Ulan Bator pina in data de 15 august. La sfirsitul cursei ei trebuie si sa doneze minim 1.000 de lire sterline pentru o actiune de caritate.
“Ne-am hotarat sa donam suma pe care o vom strange fundatiei Christina Noble Children Foundations, care are actiuni de binefacere pentru copiii din toata lumea si este activa din 1997 si in Mongolia”, spun reprezentantii echipei “Galters On-Road”. Ei vor traversa 13 tari si vor trebui sa parcurga circa 16.000 de km.
Tocmai pentru ca participantii au aproape o luna la dispozitie pentru a ajunge in capitala Mongoliei, organizatorii nu impun un traseu anume. De asemenea, nu asigura securitatea echipelor, aceasta fiind si cea mai importanta regula a raliului.
Raliul e considerat drept “una din ultimele mari aventuri” si e deschis tuturor “celor care cred ca lumea a devenit un loc prea sigur” si care isi doresc “aventura pura, fara GPS”.
Una din conditiile obligatorii: capacitatea motorului nu are voie sa depaseasca 1,2 litri.
Incepand din acest an, echipele care doresc sa doneze masinile la