Piata obligatiunilor prinde avant pe zi ce trece la Bursa de Valori Bucuresti, interesul tot mai accentuat al investitorilor catre astfel de titluri manifestandu-se si prin cresterea puternica a valorii tranzactiilor cu astfel de instrumente, in timp ce tranzactiile cu actiuni se reduc vazand cu ochii, lichiditatea pe acest segment atingand minimele ultimilor cinci ani. Astfel, in primele sase luni ale acestui an, tranzactiile cu obligatiuni au insumat peste 258,5 milioane de lei, depasind valoarea celor din 2008, de 231,92 milioane de lei, potrivit datelor emise de catre Bursa de Valori Bucuresti, relateaza Bursa.
Agentia nationala de turism din Bulgaria a anuntat ca un milion de leva (peste 500.000 de euro) vor fi cheltuiti pentru a promova statiunile bulgare de la Marea Neagra in 2009. "Campania de popularizare a statiunilor bulgare a demarat la inceputul lui iulie si se va incheia in septembrie", a declarat la Varna, Anelia Kruskova, directorul agentiei nationale de turism, citata de cotidianul Standart. Campania de promovare se va concentra pe tarile ai caror cetateni prefera in mod traditional sa isi petreaca vacantele de vara in Bulgaria, informeaza Capital.
Vestul si-a salvat bancile cu miliarde de euro, dar CEC Bank nu poate fi capitalizata tocmai pentru ca nu are probleme. Guvernul nu reuseste sa obtina acordul Comisiei Europene pentru majorarea capitalului social al CEC dupa aproape jumatate de an de cand a anuntat aceasta masura, rastimp in care statele occidentale au pompat sume uriase in banci ajunse pe marginea prapastiei. Care este „vina" CEC-ului? Ca nu are probleme de solvabilitate sau de lichiditate care sa impuna suplimentarea capitalului asa cum se intampla in cazul unor filiale de banci straine. CEC are nevoie de capital pentru a putea extinde creditarea, mai ales pe segmentul IMM, autoritatile pedaland toata primavara pe aceasta „so