» Doar 50% din agentiile guvernamentale care formeaza un guvern paralel cu Guvernul Boc vor mai fi lasate sa cheltuiasca bani publici dupa 15 iulie.
» Caracatita agentiilor s-a nascut sub Nastase si s-a ingrasat sub Tariceanu. Analistul economic Ilie serbanescu spune ca agentiile trebuie lichidate, pentru ca nu servesc la nimic.
Au mai ramas doar opt zile pana la termenul anuntat de premierul Emil Boc pentru sectionarea in doua a caracatitei agentiilor guvernamentale. In subordinea Executivului se afla nu mai putin de 245 agentii, autoritati, centre, oficii, unitati de management ale proiectelor, birouri, inspectorate si institutii raspandite in toata tara si cunoscute sub denumirea generica de "agentii". Potivit premierului, 50% din aceste entitati generatoare de "obezitate birocratica" vor fi desfiintate sau comasate cu alte structuri guvernamentale. Lista neagra a entitatilor care vor disparea se negociaza intre ministri, care pastreaza o discretie absoluta asupra numarului viitorilor concediati.
Sindicatele functionarilor publici nu au fost invitate la discutii, a confirmat Vasile Marica, presedintele Sindicatului Functionarilor Publici Sed Lex. "Nici nu ne-am dorit sa fim invitati, pentru ca aceste agentii, pe care nici nu le-am putut numara, sunt populate cu consilieri personali de la cabinetele unor fosti demnitari, si mai putin cu functionari publici." Marica spune ca functionarii care vor fi disponibilizati nu vor putea fi angajati pe alte posturi, deoarece in momentul de fata Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) nu are ce sa le ofere, dat fiind ca posturile sunt "inghetate" de Guvern din cauza crizei.
Potrivit premierului Boc, vor ramane neatinse agentiile infiintate in urma negocierilor cu UE, precum Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si Autoritatea Nati