La vârsta de doar 10 ani, Daniela Mădălina Cioplea este mândră că are ocazia de a duce mai departe folclorul oltenesc prin talentul său de a cânta şi munca de zeci de ore pe săptămână Cântecul popular face parte din viaţa micuţei Daniela Mădălina Cioplea de la vârste destul de fragede, ea începând să cânte prin casă după ce auzea melodiile de la televizor.”Cântam absolut peste tot şi oricând. Mama mea a crezut la început că este doar o etapă a copilăriei, însă când a observat insistenţa mea a hotărât să mă înscrie la grupul „Oltencuţele” de la Palatul Copiilor”, susţine fetiţa.
Pe scenă ca o adevărată cântăreaţă
Scena nu mai reprezintă de mult pentru micuţa solistă un lucru străin, iar atunci când urcă pe ea ca să arate lumii produsul muncii şi a talentului ei, se comportă ca o adevărată cântăreaţă, ştiind să ţină ritmul cu orchestra, să zâmbească şi să îşi ducă la bun sfârşit coregrafia.”Am debutat cu muzica populară la televiziunea Etno, unde am cântat melodia „Mi-am făcut bundiţă nouă”, dar îmi face plăcere să cânt şi alte melodii precum „M-am jurat de mii de ori”, „Merg cu doru la izvor”, Am iubit doi ochi căprui” şi „Înflorit-a ruguţu”, susţine Daniela Mădălina Cioplea.
Consideră portul popular ca o emblemă a solistului
La toate festivalurile la care a participat de diferite sărbătorii, micuţa solistă a dus portul ei popular oltenesc moştenit de la bunica, astfel încât lumea să o cunoască după zona din care provine.”Costumul popular este cea mai mare mândrie a unui cântăreţ de folclor, este ca o emblemă. Fiecare zonă are specificul ei în ţeserea portului popular. Eu am cinci costume de la bunica şi le preţuiesc foarte mult”, susţine Daniela.