Peste 400 de hectare din Pădurea Trivale din judeţul Argeş au fost retrocedate. Cartierul de vile, amenajat în mijlocul pădurii, a venit la pachet cu locurile de veci. S-a păstrat şi o suprafaţă generoasă pentru o eventuală biserică în cimitirul verde.
Rezultatul actelor semnate pe bandă rulantă în Argeş a făcut ca hectare întregi de pădure să dispară. Direcţia Naţională Anticorupţie a început o serie de verificări în cazul retrocedărilor unei părţi din Pădurea Trivale, unde se află şi parcul cu acelaşi nume. Oamenii au avut surpriza ca un cartier întreg de vile să răsară în pădurea seculară din Judeţul Argeş. Acolo, băieţii cu bani au amenajat un cimitir şi au defrişat atât cât trebuie pentru o biserică. Mai mult, pădurea a fost făcută cadou celor care au venit cu acte chiar şi din alte judeţe. Pentru toată lumea s-a găsit un lot frumos.
LEGILE LOR, PIERDEREA NOASTRĂ
În acest moment, Asociaţia "Parcul Lalelelor" strânge semnături pentru anularea împroprietăririlor abuzive din pădurea protejată de lege. "Ne este destul de greu să luptăm contra marilor interese, dar ştim că se poate. Nu este posibil ca o pădure protejată de lege să dispară de sub ochii noştri. La 5 iunie, de ziua mediului, am organizat un mititng pentru salvarea pădurii. Şi nu vrem să ne oprim aici", a precizat pentru Jurnalul Naţional Olga Herişanu, preşedinta asociaţiei.
Potrivit articolului 24 din Legea 1/2000, "pădurile care au statut de rezervaţie naturală sunt exceptate de la retrocedare". Pădurea Trivale a fost inventariată ca rezervaţie naturală de Direcţia Silvică Argeş încă din 2001, când printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Apelor a fost stabilit că este exceptată de la retrocedare. Cu toate acestea, autorităţile locale din Argeş au găsit o "portiţă" prin care diverşi oameni de afaceri şi-au găsit un loc în parc sau în mijl