Ziarele locale de astăzi scriu despre implicarea bisericilor pe piaţa imobiliară, despre refuzul ţăranilor de a se asocia, dar şi despre sfaturile unui arhitect australian referitoare la centrul Clujului.
Bisericile joacă tare pe piaţa imobiliară. Episcopiile clujene scot bani din chiria spaţiilor pe care le au în proprietate. La Cluj, episcopiile şi-au făcut deja o practică din a-şi rotunji veniturile prin închirierea spaţiilor pe care le deţin. În timp ce unii administratori parohiali lasă din preţ de dragul unor clienţi constanţi, alţi clerici dau dovadă de un spirit de afacerişti înnăscuţi, care i-ar face invidioşi pînă şi pe cei mai mari businessmani. Detalii în Foaia Transilvană.
Mai bine mai săraci, decât asociaţi. Ţăranii clujeni sunt reticenti să se asocieze în grupuri de producători, deşi această măsură le-ar putea aduce până la 100.000 de euro pe an, informează Monitorul de Cluj.
„Un oraş cu un centru istoric precum Clujul trebuie tratat cu mai multă atenţie”. Într-un interviu acordat cotidianului Ziua de Cluj, arhitectul australian Paul Lucas, membru al Royal Institute of British Architects, susţine că administraţia locală trebuie să concretizeze rapid o strategie urbană pentru Cluj-Napoca.
„U” Cluj, refuzată pe bandă rulantă! După ce a primit o lovitură sub centură din partea „macaronarului” Nicolo Napoli, care s-a înţeles în ultimul moment cu FC Braşov, „U” Cluj a fost refuzată şi de fostul internaţional Viorel Moldovan, care a recunoscut că are oferte mult mai interesante din Liga I, cu toate că Florian Walter l-a momit pe bistriţean cu un contract deloc de neglijat pentru Liga a II-a, 150.000 de euro pe sezon fără bonusurile de obiectiv. Pe larg, în Făclia de Cluj.