Incapatanarea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, de a nu demisiona ii pune pe liderii PDL intr-o incurcatura fara precedent. Dar multi dintre ei nici nu-si dau seama in ce consta dezastrul si de aceea scenele si declaratiile ridicole se succed cu repeziciune.
Infirmand vehement un presupus lant al slabiciunilor in care premierul Boc ii cere ministrului Ridzi sa demisioneze, ministrul isi suna suparat colega de la Turism, Elena Udrea, aceasta o suna pe EBA, care suna la Cotroceni, de unde presedintele ii telefoneaza premierului ca sa-i spuna ca Monica Iacob Ridzi nu va demisiona, multi lideri PDL, in frunte cu prim-ministrul, au insistat ca demisia sau demiterea nu este necesara decat in cazul in care procurorii vor cere inceperea urmaririi penale. Nimic mai fals.
Nu numai justitia are de spus un cuvant in aceasta problema, ci si opinia publica. si oricat de mult i-ar displacea lui Traian Basescu, opinia publica este reprezentata in egala masura si de presa, si de opozitia politica, si de organizatiile nonguvernamentale. si oricat de mult ne-am indoi de interesele celor care fac parte din aceste institutii (in sens larg), nu se poate trece cu nici un chip peste constatarea ca Monica Iacob Ridzi nu a dat raspunsuri rezonabile la nici una dintre intrebarile simple care i s-au pus in legatura cu evenimentele de pe 2 Mai. Nu am aflat nici de ce era nevoie de "anvergura" data de jumatate de milion de euro intr-un an de criza, nici de ce nu a facut licitatie, nici de ce a ales cele doua firme de apartament ca sa le incredinteze cei 630.000 de euro, si nu altele.
Mai grav, dupa ce comisia parlamentara, a carei existenta e din ce in ce mai contestata de PDL, a aflat ca evenimentele de la Costinesti au fost platite de Media Pro Pictures, si nu de firma care a primit de la stat circa 300.000 de euro pentru ele, Monica Ia