Primăria Giurgiţa, cu întreg bugetul său, pare să fie mai degrabă afacerea de familie a edilului-şef al comunei, Valentin Mitrică, şi a contabilului Marin Nica decât o instituţie publică. „Biznisul“ primarului funcţionează şi azi, căci justiţia pare să îi dea dreptul să facă orice doreşte.
Curtea de Conturi a făcut în decembrie 2008 un control la Primăria Giurgiţa, iar raportul în care sunt trecute toate neregulile constate se întinde pe 15 pagini. Spaţiul nu ne permite să le prezentăm pe toate, motiv pentru care vom începe cu cele mărunte, precum indemnizaţiile „grase“ de concediu pe care le-au primit angajaţii primăriei, ajungând la plăţi ilegale, făcute în avans, care se ridică sute de mii de lei.
Controlorii financiari au vizat anul 2007, însă neregulile găsite se întind pe întreaga perioadă 2006 - 2008. În aceşti ani, punctând din raportul Curţii de Conturi, unii consilieri locali au încasat indemnizaţii din casieria primăriei fără să participe la şedinţe. Primarul şi viceprimarul, şefi fiind, au intrat în componenţa Comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, încasând pentru această muncă dificilă sporuri de 40%. Nici ceilalţi angajaţi ai primăriei nu au rămas pe dinafară. În raport se arată că, privind capitolul cheltuieli de bunuri şi servicii, instituţia a efectuat plăţi ilegale în valoare de 104.246 de lei unor angajaţi pe baza contractelor de prestări servicii, deşi aceştia erau salariaţi cu carte de muncă. În alte cazuri, plăţile pentru prestări servicii s-au făcut fără să existe vreun contract semnat între primărie şi persoanele respective. În acest capitol intră şi un număr de şase salariaţi care au ridicat avansuri din casieria primăriei, fără documente prin care să justifice în vreun fel banii. În acelaşi fel s-a procedat la Primăria Giurgiţa şi, în anii 2006 şi 2008, conform constatărilor Curţii de Conturi.
Asigur