Arădeanul a făcut o schimbare drastică de profesii. A lăsat în urmă lumea dascălilor şi a intrat în cea a televiziunii. Profil
Născut - 12 octombrie 1982
Educaţie - Universitatea de Vest Timişoara, secţia Istorie
Experienţă - profesor de istorie, moderator TV
Familie - necăsătorit
Vreme de doi ani, a predat istoria. A simţit că i se potriveşte prin clasa a patra din şcoala generală. „Ţin minte că am luat un zece la o lucrare de control, cum se zicea pe vremea aia, din Mihai Viteazu. Totuşi, în clasa a treia, scrisesem o compunere despre cum se pun prunele în siloz toamna. Nu ştiu de ce am ales istoria, dar uite că asta a ieşit”, a rememorat Dan, fidel ideii că eşti bun în ceea ce faci sau în ceea ce simţi că îţi merge bine.
Cu noroc, în televiziune
Apoi a intrat în lumea televiziunii. Se întâmpla în 2007, la Timişoara, când a câştigat un concurs pentru moderator. „Dintr-o bulibăşeală mare, oamenii când te văd la TV cred că eşti deosebit. Te întreabă ce îţi trebuie să ajungi acolo. Pe lângă un bagaj de cunoştinţe pe care unii le au, alţii, mai puţin, ai nevoie şi de o grămadă de noroc. Există o droaie de oameni care ştiu să facă multe lucruri, dar nu apuci să îi vezi niciodată. Aşa s-a întâmplat şi cu mine. Am fost la un training transformat în concurs”, a povestit Dan.
A ajuns în semifinale, unde a căzut proba. Dar unul din candidaţi s-a retras, iar în finală a avut lecţia făcută. „Ca Danemarca la Campionatul European din 1992, când s-au adunat de pe plajă şi au câştigat”, a glumit el. A prezentat emisiunea „Autostrada TVR Timişoara”, la studioul local al Televiziunii Naţionale. „Aventura n-a ţinut decât o primăvară, pentru că, din lipsă de fonduri, conducerea postului a renunţat la mai mulţi angajaţi.
Istoria, de pe laviţă
S-a orientat spre cas