Paralizia economie româneşti, băncile care au renunţat la 1.000 de angajaţi în 3 luni şi profitul de milioane de euro din petrol al unor firme insolvente sunt principalele subiecte ale dimineţii în .ro. Plăţile între companii au ajuns să se facă şi cu întârzieri de aproape un an. Blocajul financiar, la care statul contribuie din plin, are mici şanse să fie rezolvat prin măsurile anunţate de relansare a creditării, arată capital.ro. Numărul salariaţilor
Paralizia economie româneşti, băncile care au renunţat la 1.000 de angajaţi în 3 luni şi profitul de milioane de euro din petrol al unor firme insolvente sunt principalele subiecte ale dimineţii în .ro.
Plăţile între companii au ajuns să se facă şi cu întârzieri de aproape un an. Blocajul financiar, la care statul contribuie din plin, are mici şanse să fie rezolvat prin măsurile anunţate de relansare a creditării, arată capital.ro.
Numărul salariaţilor din bănci a scazut de la 71.622 la sfârşitul anului trecut la 70.458 la sfarsitul lunii martie 2009, potrivit datelor BNR, aceasta fiind prima scădere a numărului de angajaţi din sistemul bancar, informează zf.ro.
“Există pe piaţă, de ceva timp, un comportament incredibil. Sunt companii ce au intrat în insolvenţă şi profită de o portiţă din Codul Fiscal, prin care nu sunt obligate să plătească TVA la achiziţia de carburanţi, indiferent cât cumpără, şi importă zeci de mii de tone de motorină, pe care le vând apoi la preţuri de dumping, şi nimeni nu poate să le oprească”, a declarat ieri unul dintre oficialii unei companii petroliere din Top 3, sub protecţia anonimatului, notează standard.ro.
Alte titluri importante din economie
FMI: economia romaneasca va scadea cu 8% (romanialibera.ro)
24 de măsuri anticriză (jurnalul.ro)
Bacşiş obligatoriu, pe bon, la o terasă din Cişmigiu (evz.ro)
Afaceri cu lumea de dincolo (fina