La Geneva a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din Cupele Europene pentru sezonul 1989-1990, echipele româneşti având şansă doar pe jumătate.
Campioana ţării, Steaua, în acelaşi timp finalista ultimei ediţii a Cupei Campionilor Europeni, a primit ca adveresar pe Fram Reykjavik, din Islanda, în timp ce finalista Cupei României, Dinamo Bucureşti, urma să întâlnească învingătoarea meciului din turul preliminar dintre Dinamo Tirana (Albania) şi Cernomoreţ Burgas (Bulgaria). Dacă adversarele celor două rivale sunt facile, sorţii au fost duri cu reprezentantele României în Cupa UEFA. Concret, Flacăra Moreni urmează să întâlnească pe FC Porto, câştigătoare a Cupei Campionilor în urmă cu două sezoane, în timp ce Victoria se va întâlni cu o altă forţă a Europei, echipa spaniolă Valencia.
În presa sportivă a vremii, ecourile erau optimiste, toţi gândindu-se în primul rând la "condiţiile oferite de condu-cerea de Partid şi de Stat". Vicepreşedintele de atunci al Stelei, fostul mare handbalist Cristian Gaţu, declara: "Fără a fi un nume cunoscut, Fram Reykjavik este, totuşi, un adversar dificil. De fapt, orice meci din această fază a cupelor europene este greu, mai ales la start. Iar când spun asta mă gândesc la ultimele reuşite ale fotbalului islandez, unul ambiţios, tipic nordic, bazat pe angajament. Vom avea nevoie de concentrare, fără a subestima în vreun fel adversarul. În primul rând, trebuie ca Steaua să-şi reconfirme poziţia fruntaşă din elita fotbalului European, avem un blazon de apărat".
Oficialul lui Dinamo, Nicolae Mureşan, era încrezător, deşi adversarul încă nu era cunoscut: "Până la finalul barajului, ne gândim la ambele variante. Dinamo Tirana este mult mai cunoscută decât finalista Cupei din Bulgaria, însă nici Cernomoreţ Burgas nu este de neluat în seamă. Ambele sunt echipe solide, de