Microrezervaţia din Constanţa, rămasă fără delfinul-vedetă, încearcă să-i atragă pe cei mai mici dintre turişti oferind plimbări cu ponei.Plimbările cu poneii sunt alternativa propusă de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa în lipsa delfinului-vedetă. Copiii mai mari de trei ani şi cu greutate sub 30 de kilograme se pot plimba cu cei 10 ponei aflaţi în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.
Maria Niculescu, o fetiţă blondă de trei ani, a venit ieri-dimineaţă cu sora ei la Microrezervaţia din Constanţa să se plimbe cu poneiul Felix. Îi plac foarte mult poneii şi căluţii, la fel şi toate animalele din parc. Sora ei, Ana, spune că vin destul de des aici. Aproape săptămânal se plimbă în Microrezervaţie şi Irem Caiali, de 7 ani. E a treia oară când vine aici. Iubeşte poneii şi caii pentru că „sunt rapizi şi frumoşi”.Ieri s-a încumetat chiar să-l hrănească pe Felix cu un măr pe care l-a adus de acasă.
Cursurile de echitaţie se ţin la Microrezervaţia din Constanţa, de marţi până duminică, între 10.00 - 12.00 şi 16.00 - 19.00. Tarifele sunt accesibile, câte cinci lei pentru fiecare repriză de cinci minute de echitaţie, şi de multe ori se formează adevărate cozi la ţarcul cu ponei. „Folosim 10 ponei din speciile Shetland, Minishetland şi Wells pe care noi i-am botezat cu nume cât se poate de româneşti. Cei mai îndrăgiţi sunt Leuţu, Andreea şi Puiu. Toţi cei zece ponei sunt foarte blânzi, de asta îi şi iubesc copiii”, spune muzeograful Geta Stan.
Poneii au parte de un tratament preferenţial: sunt pieptănaţi de două ori pe săptămână pentru a arăta cât mai bine la întâlnirea cu turiştii. Nu sunt deloc pretenţioşi la alimentaţie şi mănâncă tot ce le pun îngrijitorii în faţă: ovăz, lucernă sau iarbă cosită.
Toţi copiii îi cer lui Moş Crăciun câte un ponei
În general, micuţii ca