Generali Asigurări a propus Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR) dezvoltarea unei aplicaţii IT comune la nivelul întregii pieţe, în care să fie introduse datele completate pe formularul de constatare amiabilă de părţile implicate în accident, stabilind vinovatul accidentului, precum şi schema producerii acestuia."Dorim ca această aplicaţie să fie dezvoltată, acceptată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi de toate organismele din piaţă", a afirmat d
Generali Asigurări a propus Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR) dezvoltarea unei aplicaţii IT comune la nivelul întregii pieţe, în care să fie introduse datele completate pe formularul de constatare amiabilă de părţile implicate în accident, stabilind vinovatul accidentului, precum şi schema producerii acestuia.
"Dorim ca această aplicaţie să fie dezvoltată, acceptată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi de toate organismele din piaţă", a afirmat directorul de Asigurări Generale al companiei, Adrian Marin.
El a precizat că astfel poate fi eliminată subiectivitatea inspectorilor de daune, însă măsura nu va fi foarte utilă dacă va fi utilizată numai de câţiva asiguratori. "Am propus deja UNSAR, nu neapărat aplicaţia noastră, ci o abordare unitară",a subliniat Marin.
Potrivit reprezentantului companiei de asigurări, în acest proiect ar putea fi implicată şi Poliţia, pentru a verifica dacă situaţiile cuprinse în aplicaţie sunt în conformitate cu legislaţia rutieră.
Prima aplicaţie e folosită deja intern
Generali a dezvoltat intern o astfel de aplicaţie IT, care cuprinde o bază de date de 144 de situaţii posibile de accidente uşoare.
Mai mult, compania va realiza şi o bază de date în care să cumuleze toate cazurile atipice pe care inspectorii de daune le vor întâlni în practică. Normele prevăd p