Zilnic, circa 30 de băimăreni trec pragul unui cabinet de acupunctură. Durata unei şedinţe de acupunctură este de 20 de minute, timp în care pacientului i se înfig maximum 12 ace în anumite zone energetice ale corpului. Când nu mai găsesc leacul oferit de medicina clasică, băimărenii apelează la terapii alternative. Prima pe listă este acupunctura, ce a început să „câştige teren” în ultimii ani şi în România, după ce această artă de diagnosticare, prevenire şi tratament al bolilor are o vechime de peste 10.000 de ani.
Majoritatea celor care trec pragul singurului cabinet de acupunctură din municipiu suferă de boli reumatismale, neurologice, dar şi de dereglări endocrine, tulburări oculare şi auditive. „De obicei vin pacienţi care au încercat tot ce se putea în medicina clasică. În 20 de minute, pacienţii se simt mult mai bine”, spune Marius Dan Pop, acupuncturist.
Şedinţă de 20 de minute
Durata unei şedinţe de acupunctură este de 20 de minute, timp în care pacientului i se înfig maximum 12 ace în anumite zone energetice ale corpului. „La fiecare şedinţă se fac alte combinaţii, însă nu este voie să se folosească mai mult de 12 ace, deşi corpul uman are 360 de de puncte energetice”, explică Marius Pop. În general, un pacient care suferă de o boală cronică necesită 10 -15 şedinţe, iar cei cu afecţiuni mai uşoare sunt scăpaţi de durere într-o singură şedinţă.
„Tratamentul în cazul paraliziilor poate dura ceva mai mult, până la un an, iar pentru rezultate cât mai optime, acesta se va face împreună cu kinetoterapia”, spune Marius Pop. Recuperările după accidentele vasculare grave necesită o perioadă mai îndelungată, însă niciodată nu au întârziat să apară rezultatele.
„Organismul uman are un caracter dual, fiind compus din materie susţinută de energie. Acupunctura reface structura şi funcţia materiei