Jurnalul de dieta este un element esential pentru schimbarea obiceiurilor alimentare. Asezate pe hartie, vei vedea exact care sunt alimentele mai putin sanatoase pentru organismul tau si-ti va fi mai usor sa iti schimbi stilul alimentar.
Daca ai inceput o dieta si iti este foarte greu sa renunti la sunca de seara sau ouale prajite zilnice, vei vedea ca jurnalul de dieta se va transforma in confidentul si ajutorul tau pentru a lupta eficient cu kilogramele in plus, informeaza ehow.com.
Dupa realizarea jurnalului de dieta, o alta etapa foarte importanta a succesului tau in lupta cu greutatea este interpretarea fiecarui obicei alimentar.
Inca de la prima masa, vei nota in jurnal ora la care ai mancat si tot ce ai consumat, inclusiv paharele de apa sau suc pe care le-ai baut dupa/in timpul mesei. Orice detaliu conteaza, deci daca ai obiceiul sa mananci intre mese, noteaza si acest lucru.
Pentru a putea fi interpretat, jurnalul trebuie sa fie explicit. Lasa deci cateva randuri intre propozitii, pentru a vedea exact care sunt alimentele la care trebuie sa renunti.
In dreptul fiecarei gustari, scrie si motivul pentru care ai ales acele alimente si ce simti atunci cand le consumi. Vei vedea la final ca anumite alimente le consumi din obisnuinta si altele de pofta, nu pentru ca organismul tau are nevoie de ele.
Noteaza inclusiv locul in care mananci, fie ca este vorba de o masa in oras, la birou, la bucatarie sau in dormitor, in fata televizorului.
Interpretarea jurnalului de dieta
Odata consemnate obiceiurile alimentare, urmatorul pas in schimbarea lor este sa le gasesti cauza si modul in care le poti schimba. Tocmai de aceea fiecare notita va trebui interpretata corect.
Incearca sa gasesti cauza pentru care mananci. Vei observa ca doar cateva mese sunt consumate atunci