Oamenii de stiinta au gasit o cale de a modifica genetic cereale astfel incat acestea sa poata fi cultivate in ape saline. Acest lucru poate ajuta la combaterea foametei in unele din cele mai sarace tari ale lumii, noteaza The Telegraph.
Procesul de modificare genetica presupune stimularea genelor prezente in plante pentru a bloca ionii de sodiu in radacini si a nu le permite sa ajunga in tulpini unde ar putea provoca daune de durata. Testele au fost realizate la Universitatea Adelaide in colaborare cu Departamentul Stiintelor Botanice de la Universitatea Cambridge.
Daca cerealele precum orezul, graul si secara vor putea fi modificate astfel, ar putea fi asigurat un viitor mai bun pentru miliarde de oameni din intreaga lume ce sunt amenintati de foamete. Tarile ce ar putea sa beneficieze de aceste cercetari sunt Bangladesh, zona litorala din Vietnam si Birmania, locuri in care nivelurile in crestere ale marii provocate de schimbarile climatice ameninta unele din cele mai productive terenuri din lume. Agricultura din Pakistan este dependenta de raul Indus, care devine tot mai salin, provocand o scadere a productiei pe fondul unei populatii in crestere rapida. Oamenii de stiinta au gasit o cale de a modifica genetic cereale astfel incat acestea sa poata fi cultivate in ape saline. Acest lucru poate ajuta la combaterea foametei in unele din cele mai sarace tari ale lumii, noteaza The Telegraph.
Procesul de modificare genetica presupune stimularea genelor prezente in plante pentru a bloca ionii de sodiu in radacini si a nu le permite sa ajunga in tulpini unde ar putea provoca daune de durata. Testele au fost realizate la Universitatea Adelaide in colaborare cu Departamentul Stiintelor Botanice de la Universitatea Cambridge.
Daca cerealele precum orezul, graul si secara vor putea fi modificate astfel, ar putea fi asigurat un v